Costa Rica

Papp Gergő a Hosszú Élet Nyomában 3.rész

A Hosszú Élet Nyomában sorozatunkban Papp Gergő az után nyomozott, hogy miért lehetséges az, hogy a világ egyes pontjain tovább élnek az emberek. Mi az, amit mi is tanulhatnánk tőlük? A sorozat harmadik részében Costa Ricán a sor, ezúttal Iris mesélt Gergőnek.

Tanulságok:

Lelassulni, kávézgatni

Kávézás közben le lehet kicsit ülni és beszélgetni, másrészt a kávénak magas antioxidáns tartalma miatt egyes kutatások komoly öregedés-gátló szerepet tulajdonítanak.

A család fontossága

A nagy, kiterjedt családdal való kapcsolattartás nagyon fontos a Costa Rica-i emberek számára. Ha baj van, ha öröm van – a család mindig ott van.

Barátok, ölelés mindennap

De nemcsak a család, a barátok is legalább olyan fontosak. Ahogy az is, hogy Costa Ricán mindenki öleléssel köszönti a szeretteit.

Fekete bab, rizs és egy kis tánc

A fekete bab lassítja az öregedést, véd a rák ellen, csökkenti a vérnyomást – és még sorolhatnánk játékony hatásait. A tánc pedig egy kellemes módja a napi szükséges mozgás kivitelezésének.

Nyugdíj – hol van az még? Közelebb, mint gondolnád!

Lehet, hogy még igencsak távolinak tűnik ez az időszak, de ha majd abba a korba érsz, hálás leszel a mostani önmagadnak, amiért gondolt a jövőre. Legyél te is előrelátó, és nézd meg, hogyan alapozhatod meg a gondtalan nyugdíjas éveidet!

Tudj meg többet!

Érdekelnek további tippjeink?