Legyél te is
Cyberbiztonságban!

Amikor a biztonságra gondolunk, eszünkbe jut saját magunk és szeretteink biztonsága, a hely, ahol lakunk, vagy a jármű, amit vezetünk. Adataink védelmével azonban ritkán foglalkozunk, pedig időnk jelentős részét online töltjük – akár gép előtt ülve, akár mobilon.

Ha fontos neked, hogy biztonságban legyél a cyber térben is, nézz körül itt!

Jelszavak védelme
Privát szféra
Fájlok és Adatok
Kütyük és eszközök
Online fizetés

Jelszavak

Egy friss kutatás kimutatta, hogy az emberek tévhitben élnek: sokkal erősebbnek gondolják az általuk használt jelszavakat, mint amilyenek azok valójában. Te is így vagy vele?

A jelszavakkal kapcsolatban általában 2 féle emberi hozzáállás jellemző: vagy tisztában van vele valaki, hogy nem elég biztonságos a jelszó, amit használ, de nem tesz ellene semmit, vagy pedig teljesen meg van róla győződve, hogy az ő jelszava a legjobb a világon. A legalapvetőbb dolgokat azért általában mindenki tudja (még ha nem is tartja be): ne legyen 8 karakternél rövidebb, ne tartalmazzon könnyen kitalálható, ránk jellemző dolgokat (mint pl. a születési dátumunk, nevünk, szeretteink vagy háziállatunk neve, stb.) vagy szótári szavakat, viszont legyenek benne speciális karakterek, és hogy ne használjuk ugyanazt a jelszót több
eszközön és felületen.

Előrelátó tippek

Soha ne írd fel a jelszavaidat sehova, és mindig használj erős jelszót!

Ha nem vagy elég kreatív jelszóalkotásban vagy egyszerűen túl sok a megjegyzendő dolog az életedben, akkor használj profi jelszógenerátort- és kezelőt, például ezeket: 1PasswordLastPass.

Tegyél a biztonságért

Ha szeretnél tudatosabban tenni a cyberbiztonságodért, készülj fel a váratlan helyzetekre. Nézd meg, milyen megoldásokat ajánlunk neked!

Tudj meg többet!

Érdekelnek további tippjeink?