#FŰTÉS

Ha elmegyek öt napra nyaralni, mikor fog a villanybojlerem kevesebbet fogyasztani: ha kihúzom, és amikor hazajövök, fel kell melegíteni az összes vizet újra, vagy hogyha úgy hagyom?

Ha az ingatlan lakott/fűtött, nyugodtan kapcsold ki teljesen a bojlert. Télen állítsd fagyásvédett üzemmódba, majd a visszaérkezéskor kapcsold be és pár óra alatt ismét lesz melegvíz. Villanybojler vásárlásakor figyelj arra, hogy a készülék a készenléti üzemmódban mennyi áramot fogyaszt.

#ELEKTRONIKA

Mit jelent az, hogy okos egy konnektor? 

Az okoskonnektorok jellemzően Wifi kapcsolattal rendelkeznek, felcsatlakoznak az otthoni vezeték nélküli internetre, és okostelefonról, távolról is irányíthatók – sőt, már fogyasztásmérős változatok is elérhetők belőlük.

#MEGTAKARÍTÁS

Hogyan takarítsak meg biztonságosan?

Először azt érdemes meghatározni, mekkora összeget szeretnél milyen időtávra befektetni, és mik a célok. Ha kicsiben kezdenéd, érdemes unit-linked típusú biztosítással indítani, ha komolyabb összegről van szó, a Generali MyPortfolio szolgáltatást érdemes igénybe venned. Bővebben a blogon olvashatsz a témáról:

Olvasd el a hozzá tartozó cikket!

#NYUGDÍJ

Miért mondogatja mindenki, hogy nem lesz nyugdíjam, mikor rendszeresen levonják a fizetésemből?

Az egyre magasabb várható élettartam és az elöregedő társadalom azt eredményezi, hogy egyre kevesebb keresőképes „tartja el” a nyugdíjasokat – márpedig az állam csak annyi nyugdíjat tud kifizetni, amennyit az aktív keresők járulék formájában befizetnek.

Olvasd el a hozzá tartozó cikket!

#INFLÁCIÓ

Hogyan lehet védekezni az infláció ellen?

🤔

 Sajnos ez nem könnyű dolog, mert maximum az infláció hatásai ellen lehetséges a védekezés: ebben fontos szerepet játszik az, hogy a megtakarításaid értékkövetők legyenek, illetve fontos, hogy biztonságban legyen a pénzed:

Olvasd el a hozzá tartozó cikket!

#INFLÁCIÓ

Miért érezhetem majd háromszorosát az áremelkedésekben bevásárlásnál annak, amennyit az inflációra mondanak? 

Az infláció mértékét a napi és a tartós fogyasztási cikkek, illetve a szolgáltatások árának változásából számolják ki. Tehát hiába van olyan termék, aminek az ára pár hónapon belül esetleg 50%-kal nőtt, ha mondjuk a télikabátok ára a tavalyi évhez képest csak minimálisan emelkedett.

MUTASSATOK MÉG TÖBBET

Kérdezz te is!

Érted vagyunk

Az életben szükségünk van a kapaszkodókra, a biztos pontokra, arra, hogy tudjuk, a nehezebb időkben is vannak, akikre számíthatunk. A Generali Biztosítónál mi is emberek vagyunk, érzünk, vágyakozunk, előre tervezünk, és pontosan azokat a célokat szeretnénk elérni, mint mindenki más. Mi igyekszünk helyt állni, és támaszként ott lenni mögötted nem csak a váratlan események megtörténtekor, de az előre látható élethelyzetekben is.

Segítünk, ott és amikor kell, ám ehhez Te is kellesz: fontos, hogy tervezz velünk, és hogy tudatos legyél a jövődet illetően. Mert a tudatosság, az előre tervezés manapság fontosabb, mint valaha.

Számíthatsz ránk – mi érted vagyunk!

Ismerj meg minket

Kapcsolódó tartalmak

#Életmód

#Spórolás

#Közlekedés

#Otthon

#Megtakarítás