ZSEBRELAX

 

Néha nehezebb kimászni az ágyból, mint felmenni a Himalájára. Van, hogy a videós meeting legjobb része rányomni a kilépés gombra, és a családi pillanatok közül is néha az a legkellemesebb, amikor már mindenki alszik.
A mindennapok eddig is tele voltak olyan helyzetekkel, amik próbára tették a nyugalmunkat, és erre jött még rá a vírushelyzet. De ki mondta, hogy mindezt csak stresszesen lehet megélni? Ha hétköznapjaidban a Zsebrelax gyakorlatainak is találsz helyet, egy idő után lazábban veheted majd a kihívásokat.

Próbáld ki gyakorlatainkat, és találd meg, melyik illik hozzád a leginkább!

Don’t worry, be happy!

– szól a tanács, amitől mindenki falra mászik.
Ahogy maratont sem gombnyomásra futunk le, úgy az agyunkat is tréningezni kell arra, hogy napról napra kicsit ellenállóbb legyen a stresszel szemben. Ebben segítenek a Zsebrelax gyakorlatai. Próbáld ki őket, és nézd meg, melyik illik hozzád a legjobban!

Szemkipattintós reggelindító

8 PERC

Nyűgösen és fáradtan indulnak a reggelek? Legszívesebben a pizsid lenne a munkaruhád, az ágyad meg az íróasztalod? Akkor pont itt az ideje, hogy kipróbáld a szemkipattintós reggelindítónkat. Frissülj fel lépésről lépésre Pálmai Annával, és kezdd energikusan a napod!

Spotify

Youtube

Elalvás előtti agykattogásűző

10 PERC

„Uh, reggel össze kellene dobnom azt a prezit, de még az exceleket se küldtem ki. A gyereknek is kellene majd valami uzsit pakolni, de ez a konyha is egy retekbánya…” – ne pörögj most a feladatokon. Inkább lazulj el Pokorny Lia hangjára, és pihend ki magad, hogy másnap könnyedén vedd az akadályokat.

Spotify

Youtube

Egy sétányi fejkiszellőztető

5 PERC

Tudtad, hogy a rendszeres napi sétával nemcsak az egészségednek teszel szívességet, de az agyadnak is? Megnyugtat, serkentően hat a gondolatokra, és elősegíti az új ötletek születését. Szóval, ha besokalltál a tennivalóktól és az emberektől, akkor cipőt fel, és indulhat a fejkiszellőztetés Nagy Sanyival!

Spotify

Youtube

Munkaközi agyfelfrissítő

5 PERC

Mindegy, hogy elakadtál a munkában, vagy éppen ömlenek az e-mailek a nyakadba, az agyfelfrissítő gyakorlat segít, hogy átlendülj a nehézségeken. Adj magadnak 5 perc szünetet, vegyél a kezedbe egy kávét vagy egy teát, és két meeting között lazíts egyet Rajkai Zolival.

Spotify

Youtube

Képernyő-mentesítő percek

10 PERC

Hírek, posztok, sztorik, egy új dal, egy új rész a sorozatodból – tartalom tartalom hátán, te pedig úgy érezheted, hogyha nem követed az eseményeket, akkor kimaradsz valamiből. Nem baj, ha nem vagy mindig toppon a legfrissebb infókkal. Kapcsold ki most magadat is, és tarts egy kis digitális detoxot Peller Mariann-nal.

Spotify

Youtube

Esti plüssaltatás a családdal

6 PERC

Relax a gyerekekkel? Miért ne? A kicsik napjában is lehetnek stresszes helyzetek, ezért rájuk is pont annyira ráfér az esti lazítás, mint rátok. Arról nem is beszélve, hogy szuper közös program. Ha kedvet kaptatok hozzá, akkor vegyétek elő a plüsshadsereget, és induljatok egy mesés utazásra Balsai Mónival.

Spotify

Youtube

Lelki gyűrődésmentesítő

5 PERC

A teregetés az egyik legunalmasabb, legeseménytelenebb dolog, amit ember csak el tud képzelni. Pont ezért remek alkalom arra, hogy egy kicsit belassítsd a cikázó gondolatokat. Ugorj neki a ruháknak Hámori Gabriellával, és próbáld ki, milyen amikor a pólóiddal együtt te magad is kisimulsz!

Spotify

Youtube

Stresszlemosogató

4 PERC

Folyton agyalsz, a mosatlanok csak gyűlnek, és legszívesebben a kukába dobnád őket a gondolataiddal együtt? Akkor itt az ideje, hogy másképp nézz a mosogatásra. Told le a tányérok tisztítását Hámori Gabriellával, és kapcsolj ki egy kicsit!

Spotify

Youtube

Felhívjuk figyelmed, hogy a weboldalon található információk és a Zsebrelax gyakorlatai nem minősülnek orvosszakmai tanácsnak.

MERÜLJ EL A TÉMÁBAN

Meditációval a mentális egészségért

A meditáció nemcsak a lelkünkre hat pozitívan, az egészségünk megőrzésében is segíthet. Próbáld ki te is! Már néhány héten belül érezni fogod az előnyeit.

Mindfulness gyakorlatok szülőknek és gyerekeknek

A mindfulness egy egyre népszerűbb technika, amely elősegíti a testi-lelki egészség megőrzését. Tudd meg, hogyan teheted vele jobbá gyermekeid életét!

Hallottál már a mindfulness-ről, vagyis a tudatos jelenlétről?

Napjainkban számtalan stresszkezelési technika létezik. A mi kedvencünk a mindfulness, azaz tudatos jelenlét, ami az aktuális pillanatra való összpontosítás gyakorlatával segíti a stressz és a szorongás leküzdését- könnyedén, szabadon és gyorsan. Tarts velünk, és tedd jobbá az életed még ma!