Szem előtt az egészségünk!

A Generali EgészségPárbaj harmadik kihívása a Szemváltó volt. Ennek során felváltva kellett pislogni a két szemmel – nem véletlenül. A lenti cikkből kiderül, miért és hogyan érdemes tenni szemünk egészségéért.

Manapság szinte mindenki a napja nagy részében valamilyen monitort vagy kijelzőt bámul – ki hosszabb, ki rövidebb ideig. Ezen kívül ott van még az egyre erősödő UVB sugárzás is, ami szintén nem tesz jót a szemünknek, de ide lehet még sorolni a rossz fényviszonyok melletti olvasást is.

Aki már szemüveges, annak azért, hogy ne romoljon tovább a szeme, aki pedig nem, annak megelőzésre kifejezetten ajánlják a szakértők a szemtornát. Elég néhány percet ezzel tölteni napközben, akár az irodában is, és máris sokat tettünk szemünk egészségéért. Kiemelten fontos a pislogás is, hiszen a monitorok tartós nézése szemszárazságot okoz, ami pedig hosszútávon fejfájáshoz vezet. Ha a pislogás sem segít, használjunk műkönnyet.

Az sem mindegy, hogy mit eszünk, hiszen táplálkozásunkkal is sokat tehetünk szemeinkért. A zöld színű leveles zöldségek (spenót, brokkoli, kelkáposzta) tartalmazzák a szem számára legfontosabb tápanyagokat. Emellett nagyon fontos, hogy legalább heti kétszer fogyasszunk halat, ennek omega-3 tartalma jótékonyan hat a szemünkre, de még a szívrendszeri- és keringési rendellenességek megelőzésében is szerepe van.

Szemtorna tippjeink:

Pislogjunk sokat,

hiszen ilyenkor cserélődik szemünk felületén a könnyréteg, és a szemkörnyéki izmok
is ellazulnak

Forgasd bátran a szemed!

Jobbra, balra, felfelé, lefelé, majd minden kör után egy kis szünet

Az orrhegyre bandzsitás is erősíti a szemizmokat

A szemtorna végén dörzsöljük össze a tenyereinket,

és helyezzük a szemünkre néhány másodpercre

Az egészségemért és a betegellátásért is küzdenem kell?

Igen és nem! Ahhoz, hogy fitt legyél, igenis tenned kell, de ha valamiért orvosi kezelésre lenne szükséged, azt gyorsan és zökkenőmentesen elérheted velünk. Hogyan? Az egészségbiztosításunk segít ebben.

Tudj meg többet!

Érdekelnek további tippjeink?