Fekvőtámaszra fel!

A Generali EgészségPárbaj második kihívása az Almafekvőtámasz volt. A feladat szerint 30 másodperc alatt kellett minél több fekvőtámaszt csinálni úgy, hogy az állunk érintsen egy almát. Olvasd el az írásunkat, és legyen a te mindennapjaidnak is része a fekvőtámaszozás!


A fekvőtámasz az egyik legnépszerűbb saját testsúllyal végezhető erősítő gyakorlat. Ez nem véletlen, hiszen bárhol csinálhatod: otthon, a reggeli torna részeként, az irodában, két meeting között, hétvégén a parkban, vagy akár utazás közben, a szállodai szobában is.

Ráadásul nem kell hozzá semmilyen különleges felszerelés sem, nem kell konditerem bérletet vásárolnod, és percek alatt lenyomhatsz néhányat – így nincs több kifogás, hogy nincs időd vagy lehetőséged edzeni.

A fekvőtámaszozás elsősorban a mellizmokat edzi, de a különböző variációk más izomcsoportokat is megmozgatnak, a szűk támaszú változat például főleg a tricepszet edzi. Továbbá ez az edzésforma is fokozza az anyagcserét, és javítja az általános erőnlétet.

Bár a gyakorlat ismerős lehet a testnevelés órákról, a sérülések elkerülése érdekében talán nem árt átismételni, hogy mire is kell odafigyelned:

A kezeidet tedd le vállszélességben, a törzsed és a derekad legyen egyenes, a lábaidat pedig tedd egymás mellé. Amikor közeledsz a talajhoz, szívd be a levegőt, amikor kinyújtod a karodat, fújd ki. Ügyelj a tartásodra, és ne pucsíts.

Néhány további tipp:

Ha még nem tudsz szabályos fekvőtámaszt csinálni,

leteheted a térdedet, hogy könnyítsd a gyakorlatot.

Kezdd néhány fekvőtámasszal,

majd hétről hétre növeld a mennyiséget.

Ha már nagyon jól megy,

nehezítsd a gyakorlatot úgy, hogy egyre közelebb teszed a kezeidet egymáshoz.

Ha beleszerettél a fekvőtámaszozásba,

tölts le a telefonodra egyet a számtalan edzésterv applikáció közül!

Az egészségemért és a betegellátásért is küzdenem kell?

Igen és nem! Ahhoz, hogy fitt legyél, igenis tenned kell, de ha valamiért orvosi kezelésre lenne szükséged, azt gyorsan és zökkenőmentesen elérheted velünk. Hogyan? Az egészségbiztosításunk segít ebben.

Tudj meg többet!

Érdekelnek további tippjeink?