Frisset, zöldet,
minden nap!

A Generali EgészségPárbaj legelső kihívása a BanánCsörte volt. A feladat szerint 5 másodperc alatt minél több szeletre kellett felvágni egy banánt. Olvasd el az írásunkat, és elmondjuk, miért fontos napi szinten a gyümölcsök és zöldségek fogyasztása.

Azt persze már az óvodások is tudják, hogy a zöldségek és a gyümölcsök egészségesek. De vajon eszünk-e annyit belőlük, amivel már valóban teszünk az egészségünkért és az immunrendszerünkért? A friss gyümölcsök és a zöldségek sok vitamint tartalmaznak – ez az egyik legismertebb tény, amit tudunk róluk. Azonban emellett rengeteg más érdemük is van: fontos a szerepük az elhízás elleni harcban, hiszen rengeteg rostot tartalmaznak, ez által teltségérzetet adnak és meggátolják a cukrok és zsírok felszívódását a bélből.

A banánról azt kell tudni, hogy bár vitamintartalma nem híresen nagy, azért van benne A-, B-, C- és E-vitamin is, B6-vitamin tartalmából adódóan pedig nagyszerű a vitaminhiányból adódó szédülés ellen. Ezen kívül értékes növényi pigmentekkel látja el a szervezetet, ami nyugtató hatású, és még a pihentető, mély alvást is elősegíti. Nem rossz ötlet tehát lefekvés előtt elkortyolgatott banánturmix.

A szakértők szerint napi ötszöri zöldség- és gyümölcsfogyasztással már komolyan hozzájárulhatunk egészségünk megőrzéséhez.

Néhány tipp, hogyan csináld:

Reggeli:

spékeld meg a reggelizőpelyhedet vagy a zabkásádat friss gyümölccsel, vagy szeletelj a szendvicsedbe uborkát.

Tízórai:

dobj be egy almát reggel a táskádba, és a napi második gyümölcs kipipálva

Ebéd:

mindegy gyakorlatilag, hogy mit eszel, csak egyél hozzá egy kis adag friss salátát is

Uzsonna:

fogj egy répát vagy zellerszárat, vágj belőle szeleteket, és mártogasd joghurtba

Vacsora:

a zöldségek párolva, sütve is istenien megállják a helyüket önálló fogásként is

Az egészségemért és a betegellátásért is küzdenem kell?

Igen és nem! Ahhoz, hogy fitt legyél, igenis tenned kell, de ha valamiért orvosi kezelésre lenne szükséged, azt gyorsan és zökkenőmentesen elérheted velünk. Hogyan? Az egészségbiztosításunk segít ebben.

Tudj meg többet!

Érdekelnek további tippjeink?