A Generali Csoport a kkv szektor támogatása céljából hívta életre az EnterPrize névre keresztelt átfogó, nemzetközi programját.

Küldetésünk

A Program 2021-es elindítása óta arra törekszünk, hogy ösztönözzük a hazai kis- és közepes vállalkozásokat arra, hogy a fenntarthatóságot beépítsék a mindennapjaikba. Platformot és láthatóságot biztosítsunk azoknak a cégeknek, akik ezen elvek mentén építik fel működésüket, és jutalmazzuk a legjobb sikertörténeteket: inspirálva a kis- és középvállalkozókat a fenntartható üzleti modellek kidolgozására a munkavállalói jólét és a környezetvédelem területén.

A Generali EnterPRIZE pályázat 2024.05.21-én 18:00-or lezárult.

Jelenleg a beérkezett pályázatok elbírálása zajlik.

A várható eredményhirdetés időpontja: 2024. július 15.

Következő pályázati időszak: 2025

Mit teszünk mi, a Generali?

A Generali Csoport az élethosszig tartó partnerség jegyében a fenntarthatósági programmal és pályázattal a kis- és középvállalkozások gazdasági erősödését, a megújulását és fenntartható fejlődését támogatja. A KKV szektor ugyanis alapjaiban járul hozzá a gazdasági növekedéshez, a társadalmi stabilitáshoz és az innovációhoz.

Az SME EnterPRIZE pályázat
eddigi nyertesei

Nyertesek 2023

Nézd meg összefoglaló videónkat az Enterprize 2023-as díjazottairól.

EnterPrize díjazottak 2023

Olvasd el összefoglaló cikkünket a Generali Blogon.

Elolvasom

Sudár Birtok

Egy hagyományos értékeken alapuló, modern, családi fűszer- és gyógynövény termesztő biogazdaság 100%-ban vegyszermentes tevékenységgel, a pályázaton elnyert összeget minden mentes krémlevesporok elkészítésére fordítanak.

Ganzair Kompresszortechnika

A vállalat gyártó, egyben rendszerintegrátor többek közöt gáz-, ipari levegő és a hidrogéntechnológia területén. Az elnyert összegből közösségi terek átalakítását, egy fitnesz-sarok létrehozását, egészségmegőrző és csapatépítő aktivitások megvalósítását tervezték.

3R-BioPhosphate

A társaság elsődleges profilja a mezőgazdasági és élelmiszeripari melléktermékek (biomassza alapanyagok) újrafeldolgozása és hozzáadott értékű újrahasznosítása. A támogatással céljuk a BioFarm gyógy-fűszernövény és zöldség körforgásos-önfenntartó mintakert és közösség létrehozása.

Nyertesek 2022

Nézd meg összefoglaló videónkat az Enterprize 2022-as díjazottairól.

EnterPrize díjazottak 2022

Olvasd el összefoglaló cikkünket a Generali Blogon.

Elolvasom

Halas Tűzvédelem

A tűz és munkavédelemmel foglalkozó vállalkozás a pályázat segítségével közösségi és egészségnapot, illetve személyre szabott rekreációs lehetőségeket tett elérhetővé a munkatársak számára.

Karma Pécsi Kesztyű

A kesztyűgyártó családi vállalkozásként működő cég a támogatással termékeik életciklusának növelését mozdítja elő.

Csákányi Kenyér

A családi vállalkozás fő célja, hogy minőségi pékárut juttassanak el minél több emberhez. A támogatással megvalósuló új műhely lehetővé teszi a „Csákányi gluténmentes” csomag kialakítását is.

Nyertesek 2021

Nézd meg összefoglaló videónkat az Enterprize 2021-as díjazottairól.

EnterPrize díjazottak 2021

Olvasd el összefoglaló cikkünket a Generali Blogon.

Elolvasom

Grapoila

A hidegen sajtolt szőlőmagolajat zero waste módon előállító vállalkozás az elnyert támogatásból egy közösségi kertészeti mintaprogramot valósított meg.

NRDOGS

A vállalkozás PET palackokból és építési hulladék újrahasznosításával készít design kutyafekhelyeket a fenntarthatóság jegyében. A pályázaton elnyert támogatással a kézi töltést gépire cserélték a kapacitásnövelés és az árcsökkentés céljából.

Ladó-Rec

A vállalat Magyarország egész területén foglalkozik hulladékkezeléssel. Díjnyertes programjuk a kollégák szakmai fejlesztését, rekreációjuk támogatását, illetve a csapatépítést célozta meg.

×

Kármegelőzés és fenntarthatóság

A fenntarthatóság egyik alappillére a kármegelőzés. A kockázat-tudatosság, a kármegelőzési képesség a cégek folyamatos működéséhez elengedhetetlen, ugyanúgy, ahogy a munkatársak biztonsága, és egészségük megóvása is. Ezért kiemelten érdemes figyelni a cég biztonságára, különös tekintettel a tűzvédelmi előírásokra, a betörés, lopás elleni védekezésre, és a vezetékes vízkárokra.

Nézd meg a videókat és tudd meg, hogyan előzheted meg az alábbiakat:

vízkár
betörés
tűzkár
villámkár

Amikre büszkék vagyunk

Rebusiness – Felelős üzleti podcast

A Re-Business aktuális epizódjait a Generali támogatja, mert a fenntartható üzleti működést értékteremtőnek tartjuk, és alapvetően fontosnak mind a társadalom, mind a cégek számára.

Meghallgatom

Zöld Forbes megjelenés

Fenntartható HVG megjelenés

BCSDH – Fenntartható jövőért díj 2022, Fenntarthatósági szemléletformálás kategória