Bemutatjuk a Generali EnterPRIZE pályázat nyerteseit!

Örülünk, hogy ilyen sok inspiráló, izgalmas és megvalósításra érdemes pályázat érkezett a KKV fenntarthatósági pályázatunkra. Annak pedig még inkább, hogy úgy látjuk, a környezetvédelem, a munkavállalói jólét és a mikroközösségek támogatása egyre több hazai vállalkozás számára fontos célok.

Fenntarthatósági utazásukon most három céget kísérünk tovább, hogy támogatásunkkal folytathassák már megkezdett, vagy megvalósítsák újabb projektjeiket.

Ismerd meg őket!

Környezetvédelem kategória győztes:
MANUAL DIVAT KFT.


„Egy jó minőségű kesztyű egy életen át kiszolgál!”

A családi vállalkozásként működő cég Karma Pécsi Kesztyű míg külföldön Karma Leather Gloves márkanéven forgalmazza termékeit. A kesztyűgyártás Pécsett 190 éves tradícióra tekint vissza, ugyanakkor egy olyan iparág, amely számára a fenntartható átalakulás kiemelt kérdés. Így a Kft. is kidolgozta fenntarthatósági tervét, melynek végső célja körkörös gazdasági modelljük megvalósítása. Ennek elérése egy hosszú folyamat, sok egymásra épülő állomással.
A Generali EnterPrize pályázat támogatásával termékeik életciklusának növelését szeretnék előmozdítani a termékek egyedi sorszámának láthatóvá tételével. Ez később segíti a reciklálási folyamatokat, valamint támogatja a vásárlók edukációját. Az adok-veszek program segít a megunt darabok értékesítésében vagy eladományozásában.

MIKROKÖRNYEZET IRÁNTI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS KATEGÓRIA GYŐZTES:
Csákányi Kenyér BT.


„Tradíció és reform a kemencéből.”

Az Őrség kapujában, Csákánydoroszlóban található családi vállalkozás életében az 1989-es alapítás óta meghatározó a szakma iránti szenvedély. Fő céljuk, hogy minőségi termékeket juttassanak el minél több emberhez. A vállalkozás fejlesztése során ezt kiemelt szempontként kezelték, így kínálatuk folyamatosan bővült a reform termékek irányába is, teljes kiőrlésű, szénhidrát csökkentett és rusztikus termékek bevezetésével. A kis közösségek iránti felelősségvállalás jegyében megkezdték a termékeik mozgóárusítását is, az idősebb korosztály igényeit is kiszolgálva.
Az általunk végzett piackutatás és a vásárlói megkeresések alapján vált egyértelművé, hogy bár igény lenne rá, de a gluténmentes pékipari termékek kínálatában hiány van. A Generali EnterPrize pályázat támogatásával megvalósuló új műhely lehetővé teszi számukraa „Csákányi gluténmentes” csomag kialakítását.

MUNKAVÁLLALÓI JÓLÉT KATEGÓRIA GYŐZTES:
HALAS TŰZVÉDELEM KFT.


„A ma gondossága a holnap garanciája.”

Az egyszemélyes családi vállalkozásként indult, mára 30 főt foglalkoztató Kft. számára a gondoskodás nemcsak szakmai tevékenységükben jelenik meg jelmondatként, hanem munkáltatóként is kiemelt figyelmet fordítanak rá. A kollégák folyamatos szakmai képzésén, fenntarthatósági szemléletformálásán túl a csapatösszetartást is különféle programokkal segítik.
A Generali EnterPrize pályázat támogatásával ezt a munkát folytatják újabb közösségi nappal, egészségnappal, illetve személyre szabott rekreációs lehetőségekkel. Társadalmi elkötelezettségük jegyében helyi közösségek megsegítésére is fordítanak a pályázatból: a Csetényi Park fásítása mellett terápiás lovaglást is támogatnak.

KÁRMEGELŐZÉS ÉS FENNTARTHATÓSÁG

Lehet, hogy nem egyértelmű számodra a kapcsolat, de a fenntarthatóság egyik alappillére a kármegelőzés. A kockázat-tudatosság, a kárenyhítési képesség céged folyamatos működéséhez elengedhetetlen, ugyanúgy, ahogy a munkatársaid biztonsága, és egészségük megóvása is.

Fokozottan figyelj tehát céged biztonságára, különös tekintettel a tűzvédelmi előírásokra, a betörés, lopás elleni védekezésre, és a vezetékes vízkárokra.
Ezek kockázata kis odafigyeléssel csökkenthető.
És ami a legfontosabb, a munkahelyi balesetek megelőzése, a munkavédelmi előírások betartása. Céged működtetése során ezeket is tartsd szem előtt.

SME ENTERPRIZE PÁLYÁZAT 2021-ES GYŐZTESEI

Ismerd meg a 2021-év EnterPRIZE fenntarthatósági hőseit. Inspirálódj a megvalósított terveikből és jelentkezz pályázatunkon!

GENERALI ENTERPRIZE
WEBINÁRIUM SOROZAT

2021-ben ötrészes webinárium sorozatot indítottunk, amelyeket visszanézhetsz itt. A webináriumokban jól bevált gyakorlatokat osztunk meg veled különböző témakörökben, amely segítheti a fenntartható működést vállalkozásodban. Nézd meg őket, inspirálódj és jelentkezz pályázatunkon.

Digitális transzformáció

Beszélgetőpartnerek:

 • Egerszegi Krisztián – MiniCRM-rendszer
 • Stygár László – Számlázz.hu alapító-tulajdonos
 • Rab Árpád – jövőkutató

MEGNÉZEM

Innovatív informatikai biztonság

Beszélgetőpartnerek:

 • Gyebnár Gergő – Black Cell, cégvezető
 • Berényi Dániel – Generali, vagyonbiztosítási szakértő

MEGNÉZEM

Újragondolt vállalkozások, hatékonyságnövelés

Beszélgetőpartnerek:

 • ifj. Heimann Zoltán – Heimann Családi Birtok borászat
 • Nánási Pál – fotóművész

MEGNÉZEM

Vállalatvezetés kockázatai
és azok kezelése

Beszélgetőpartnerek:

 • Hudacsek Csilla – Generali Biztosító Alkusz értékesítési hálózat vezető
 • Munkácsi Dávid – Generali Alapkezelő portfólió menedzser
 • Sváby András – híradós személyiség

MEGNÉZEM

Fenntarthatóság
mint sikertényező

Beszélgetőpartnerek:

 • Gazsi Zoltán – Eisberg Hungary Kft., ügyvezető igazgató
 • Kudron Anna – Pinkponilo, alapító
 • Kalmár Anna – AdniJóga, alapító

MEGNÉZEM