Környezetvédelem kategória győztese:
SUDÁR BIRTOK

A Sudár birtok (gazdasági folyamataiért az Omnicont Kft. felel) egy hagyományos értékeken alapuló, modern, családi fűszer- és gyógynövény termesztő biogazdaság 100%-ban vegyszermentes tevékenységgel. A növényeket saját maguk dolgozzák fel. Termékeik tartósító-, adalék- és színezőanyag mentesek. Fókusztermékeik a gyógyításban és a gasztronómiában is használt kakukkfű szirup; illetve a tea és fűszerkeverékek. Munkájuk során kiemelten ügyelnek a fenntarthatóságra, emellett a birtokon megváltozott munkaképességű munkaérőt foglalkoztatnak.

Az EnterPrize pályázaton elnyert összegből a legtöbb speciális étrendbe is beilleszthető, vegán, gluténmentes, saját termesztésű alapanyagból készített krémleveseket fejlesztenének kezdetben 3 féle ízesítésben. Piackutatásuk szerint ugyanis a célcsoportjukban igény van a minőségi, gyorsan elkészíthető élelmiszerekre.

Munkavállalói jólét kategória győztese:
GANZAIR KOMPRESSZORTECHNIKA KFT.

A vállalat az egyedüli hazai gyártó, egyben rendszerintegrátor gáz-, ipari levegő, járműkompresszorok, áramfejlesztők és a hidrogéntechnológia területén. Élenjáró technológiai ismerettel rendelkeznek az ipari gázok sűrítéséről és az energetikai célú felhasználásáról. A villamosenergia felhasználásuk 100 százalékát lefedő napelemes rendszerrel működnek, és hazánk első két zöldhidrogén projektjének részesei. Céljuk az energiaszektor dekarbonizációja, a megújuló energiaforrások részarányának növelése (zöld hidrogéntechnológia) és az energiahatékonyság.

Az EnterPrize pályázaton elnyert összegből egy komplett, a munkavállalói jólétet erősítő programot valósítanának meg: terveik között szerepel a közösségi terek átalakítása, egy fitnesz-sarok létrehozása, illetve egészségmegőrző és csapatépítő aktivitások.

Mikrokörnyezet iránti felelősségvállalás kategória győztese:
3R-BIOPHOSPHATE KFT.

A vállalat nemzetközi szinten vezető szerepet tölt be a zéró emissziós pirolízis technológia és ezzel előállított különböző biotermékek kutatás-fejlesztésében, tervezésében és teljes iparosításában. A társaság elsődleges profilja a mezőgazdasági és élelmiszeripari melléktermékek (biomassza alapanyagok) újrafeldolgozása és hozzáadott értékű újrahasznosítása.

A Generali EnterPrize program támogatásával a céljuk a BioFarm gyógy-fűszernövény és zöldség körforgásos – önfenntartó mintakert és közösség létrehozása a Fejér vármegyei Kajászón, melyet bemutatnának a vállalkozás mikrokörnyezetébe tartozó gyermek és felnőtt közösség részére. Fontosnak tartják a lakosság ösztönzését a fenntartható és körforgásos kertészkedésre - ezt egy lakossági saját zöldség/fűszer/gyógynövény mag csere-berével is szeretnék megvalósítani.

Kármegelőzés és fenntarthatóság

Lehet, hogy nem egyértelmű számodra a kapcsolat, de a fenntarthatóság egyik alappillére a kármegelőzés. A kockázat-tudatosság, a kármegelőzési képesség céged folyamatos működéséhez elengedhetetlen, ugyanúgy, ahogy a munkatársaid biztonsága, és egészségük megóvása is.

Fokozottan figyelj tehát céged biztonságára, különös tekintettel a tűzvédelmi előírásokra, a betörés, lopás elleni védekezésre, és a vezetékes vízkárokra. Ezek kockázata kis odafigyeléssel csökkenthető. És ami a legfontosabb, a munkahelyi balesetek megelőzése, a munkavédelmi előírások betartása. Céged működtetése során ezeket is tartsd szem előtt.

SME EnterPRIZE pályázat 2021.
és 2022-es győztesei

Ismerd meg a 2021. és 2022. év EnterPRIZE fenntarthatósági hőseit.
Inspirálódj a megvalósított terveikből és jelentkezz pályázatunkon!

Hitvallásunk

Az EnterPRIZE programmal immár harmadik éve hívjuk fel a figyelmet arra, hogy a fenntarthatóság közös ügy, és mindannyiunk jövője szempontjából kulcstényezőnek számít. Hisszük, hogy kisebb, de fontos lépésekkel is sokat tehetünk egy fenntarthatóbb jövőért. Elért eredményeinket láthatóvá tesszük, hogy inspirálóak legyünk mások számára.

Kiemelt megjelenések

MAGYAR SIKER A GENERALI FENNTARTHATÓSÁGI PROGRAMJÁBAN

6600 cég közül kerültek a nyertesek közé


MEGNÉZEM

BEGYŰRŰZÖTT A VÁLSÁG A MAGYAR MUNKAHELYEKRE IS

Csak így lehet kivédeni a bajt?


MEGNÉZEM

ZÖLD FORBES MAGAZIN

Egyre több magyar KKV érdekelt a fenntarthatóságban, 2022.12.14.

GENERALI SME ENTERPRIZE

Így pályázz sikeresen a cégeddel!


MEGNÉZEM

ENTERPRIZE FENNTARTHATÓSÁGI FÓRUM

Kerekasztal beszélgetés a fenntarthatóságról az EnterPRIZE program nemzetközi díjazottjaival


MEGNÉZEM

Elismerések

Az EnterPRIZE program 2022 őszén elnyerte a BCSDH díját a Fenntarthatósági szemléletformálás kategóriában.

A BCSDH vezető női díjat 2022 őszén Pinczés Marianna, a Virgin Oil Press tulajdonosa nyerte, a 2021-es év „mikrokörnyezet iránti felelősségvállalás” kategória EnterPRIZE győztese.

Generali EnterPRIZE webinárium-sorozat

2021-ben ötrészes webinárium-sorozatot indítottunk, amelyeket visszanézhetsz itt. A webináriumokban jól bevált gyakorlatokat osztunk meg veled különböző témakörökben, amely segítheti a fenntartható működést vállalkozásodban. Nézd meg őket, inspirálódj és jelentkezz pályázatunkon.